Valitse
metsät

Allekirjoita metsävetoomus

Pysäytetään metsiemme hävitys

Nyt on tehtävä valinta. Hallitus haluaa biotalouden nimissä lisätä hakkuita rajusti ja on jo romuttanut metsien suojelun.

Ei katsota vierestä, kun vanhojen metsien tuhoaminen avohakkuissa ja täysin riittämätön suojelu ajavat metsäluontomme ahtaalle. Nyt kun Sipilän hallituksen biotalousinto ajaa hakkuut entistä syvemmälle metsiimme, on meidän yhdessä suojeltava niitä. Tee valintasi ja allekirjoita metsävetoomus nyt.

Lue metsävetoomus

Tutustu Suomen metsiin

Maapallon vihreä kruunu

Suomen metsät ovat osa pohjoista havumetsävyöhykettä. Tämä maapallon vihreä kruunu – The Great Northern Forest – ulottuu Ruotsista Suomen kautta Siperiaan ja edelleen Kanadaan. Pohjoiset havumetsät kätkevät sisäänsä uskomattoman kauniin, monimuotoisen metsäluonnon ja auttavat torjumaan ilmastonmuutosta.

Lue lisää

Lastemme perintö

Metsät ovat merien ohella maapallon tärkein ekosysteemi. Suomi on sitoutunut suojelemaan metsien monimuotoisuutta, mutta teot puuttuvat. Suojelusuunnitelmat ja niiden rahoitus on leikattu minimiin. Sen sijaan nyt lisätään hakkuita rajusti. Meidän on toimittava yhdessä metsiemme puolesta.

Greenpeace työskentelee ekologisesti kestävän ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen metsien käytön puolesta. Lahjoittamalla autat meitä paljastamaan hakkuusuunnitelmia, puuttumaan arvokkaiden alueiden hävitykseen, suojelemaan uhanalaisia lajeja, ja nostamaan kestämättömän metsänkäytön ongelmat julkiseen keskusteluun.
Nyt tehdään päätökset siitä, millaisen perinnön jätämme tuleville sukupolville.

Lahjoita metsille

Metsäblogi