Mitä metsä sinulle merkitsee?

On paljon hyviä syitä suojella metsiä.
🌲metsiemme lajeista yli 800 on jo uhanalaisia.
🌲mitä vähemmän metsiä avohakataan ja ojitetaan, sen parempi ilmastolle.
🌲virkistys, retkeily, matkailu, poronhoito, sienestys ja marjastus.

Entä ne toiset, ihan henkilökohtaiset syyt? Mitä metsä sinulle merkitsee? Mitä koet ollessasi vanhan korpimetsän siimeksessä? Kerro meille syitä suojella metsiämme ja me levitämme sanaasi muillekin.

Lähettämällä kirjoituksesi liityt sähköpostilistallemme, annat luvan käyttää kirjoitustasi tai osia siitä metsätyössämme ja hyväksyt tietosuojakäytäntömme

379 kirjoitusta lähetetty.

Olen kasvanut Kainuussa...

metsän keskellä, metsät ovat aina tuoneet minulle lohtua ja suojaa. Metsäluonto on myös antanut ihmetyksen aihetta ja ravintoa. Metsien suojelu on minulle tärkeää, jotta Suomen luonnon monimuotoisuus säilyisi ja ihmisillä olisi paikkoja pysähtyä kiireen keskellä.

Heta

Minulle...

Minulle metsään meneminen on tärkein, tehokkain ja luotettavin tapa rentoutua, unohtaa epäolennaisuudet ja tulla takaisin siksi joka olen. Mikään muu ei rentouta niin kokonaisvaltaisesti ja tee kokonaiseksi. Metsässä on aina kaunista, oli sää tai vuodenaika mikä tahansa - vaikka kaupungissa olisi harmaa koska, metsän värit ja kauneus sykähdyttävät aina.

Käyn päivittäin lähimetsässä kävelyllä, ja vähintään kerran viikossa koetan mahdollisuuksien mukaan päästä myös luonnonsuojelualueelle aarnimetsään. Joka kerta metsässä käydessäni olen kiitollinen, että näin lähellä kotiani on mahdollisuus mennä metsään- ja asun sentään Helsingissä enkä edes kaukana keskustasta. Olen kiitollinen, että Suomessa on metsiä, ja että ne ovat näin lähellä meitä, ja pidän niiden suojelua elintärkeinä sekä maapallollemme että ihmisen henkiselle hyvinvoinnille.

Hanna