Oulujärven saaret

Oulujärven saaret, Kaarresalo ja Kuostonsaari ovat uhattuina. Luonnonkauniit saaret kuuluvat Suomen ainoaan sisävesien retkeilyalueeseen, Natura-verkostoon ja UNESCOn Rokua Geoparkiin. Näissä saarissa Metsähallitus aikoo nyt syksyllä tehdä laajat hakkuut. Suojellaan Oulujärven retkeilyalueen saaret hakkuilta yhdessä! Allekirjoita metsävetoomus nyt!

Allekirjoittamalla liityt sähköpostilistallemme ja hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

46151 metsien ystävää on allekirjoittanut.

Luonnonkauniit saaret - osa pohjoista havumetsää

Allekirjoittamalla metsävetoomuksen olet mukana pelastamassa Oulujärven saaria Metsähallituksen hakkuilta ja vaikuttamassa Suomen metsien suojeluun. Sipilän Hallitus haluaa biotalouden nimissä lisätä hakkuita rajusti ja on jo romuttanut metsien suojelun, vaikka Suomi on kansainvälisillä sopimuksillla sitoutunut säilyttämään luontonsa monimuotoisuuden

Ei katsota vierestä, kun vanhojen metsien tuhoaminen avohakkuissa ja täysin riittämätön suojelu ajavat metsäluontomme ahtaalle. Valitaan metsät hävitykseen sijaan. Valitaan hämyiset kuusikot ja jylhät männiköt, korpimetsät ja lumoavat lehdot. Tee valintasi ja allekirjoita metsävetoomus nyt.

Lue metsävetoomus

Suojelu purettu kaikessa hiljaisuudessa

Oulujärven saaret, Kaarresalo ja Kuostonsaari, kuuluvat Natura-alueeseen, Suomen ainoaan sisävesien retkeilyalueeseen ja ovat osa UNESCOn Rokua Geoparkia. Metsähallitus suojeli Kaarresalon 16 vuotta sitten erityisen arvokkaana aarnialueena, mutta on kaikessa hiljaisuudessa peruuttanut suojelupäätöksensä.

Allekirjoita metsävetoomus

Hakkuut alkamassa pian

Aivan lähiaikoina Metsähallitus aikoo kuljettaa hakkuukoneet Kaarresaloon ja Kuostonsaareen vesiteitse. Metsähallituksen suunnittelupäällikkö Arto Tolosen mukaan metsää on saarista hakattava “huomattava määrä, koska proomukuljetus lisää hakuukustannuksia.” (Kaleva 28.8.2017).

Miksi saariin pitää sitten ylipäätään mennä hakkaamaan? Metsähallituksen mukaan kyse on “metsän hoitamisesta” ja “maiseman avaamisesta”. Näimme tästä tuntuvan esimerkin viime helmikuussa, kun Lammasjärven saaret pilattiin hakkuissa, joissa oli kyse myös “maisemoinnista” ja “pienaukoista”. Lopputuloksena oli kymmeniä Elielin aukion kokoisia avohakkuita. Vaadi, että Metsähallitus jättää Oulujärven saaret kokonaan hakkaamatta!

Allekirjoita metsävetoomus

Luontolahja 100-vuotiaalle Suomelle?

Tiesitkö, että Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi valtio kutsuu yksityisiä metsänomistajia suojelemaan maitaan omalla kustannuksella, ja on luvannut suojella omilta mailtaan osallistujien suojelualueita vastaavan pinta-alan? Kaunis ajatus, jos Sipilän hallitus oikeasti osoittaisi kunnioittavansa Suomen luontoa. #luontolahjani-kampanja on käynnissä aikana, jolloin hallitus on leikannut rahat metsien suojelusta ja haluaa nostaa hakkuumääriä rajusti. Samalla, kun valtio kutsuu yksityisiä metsänomistajia suojelemaan metsiään ilman korvausta – ja lupaa juhlallisesti osallistua samalla mitalla – lisäsuojelu tehdään tyhjäksi hakkaamalla samaan aikaan valtion metsissä jopa aiemmin rauhoitettuja kohteita. Onko saarten hakkaaminen ja yhteisen retkeilyalueen pilaaminen todellakin valtion tapa osallistua Suomen luonnon suojeluun?

Allekirjoita metsävetoomus

Oulujärven saaret voidaan vielä pelastaa

Metsäluontomme on puolustamisen arvoinen! Yhdessä olemme saaneet jo paljon aikaan. Pysäytimme Hossan hakkuut vuosituhannen vaihteessa, loimme painetta Metsähallitukselle, kun poronhoitajat taistelivat Lapin metsien suojelemiseksi. Viime vuonna pelastimme Ärjänsaaren UPM:n hakkuilta.

Maailma muuttuu, kun iso joukko ihmisiä toimii yhdessä. Kaarresalo ja Kuostonsaari voidaan vielä suojella hakkuilta. Sinä voit auttaa allekirjoittamalla vetoomuksen.

Allekirjoita metsävetoomus

Suojellaan Oulujärven saaret yhdessä!